RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke stemples som muslim

Sist oppdatert:
Rådgiverne gjør hva de kan for at Barack Obama ikke skal stemples som muslim.

To muslimske kvinner ble fjernet fra podiet bak Barack Obama da pressen skulle fotografere presidentkandidaten under et valgmøte i Detroit mandag. De to kvinnene bar muslimske hodeplagg, og frivillige valgkamparbeidere ba dem flytte seg vekk fra Obama.

Grunnen skal være at valgkamparbeiderne fryktet at et bilde av Obama og kvinnene ville underbygge ryktene om at presidentkandidaten er muslim.

- Dette er ikke noe som reflekterer holdningen i kampanjen. Jeg tror ikke at denne feilen vil gjenta seg, sier Obamas topprådgiver Anita Dunn til Herald Tribune.

Rykter på Internett
Det har versert en rekke rykter om Obamas religiøse tilhørighet på Internett, og uavhengige aktører har forsøkt å spre informasjon om at Obama faktisk er muslim. Flere meningsmålinger viser at mange amerikanere tror at Obama er muslim. Det til tross for at han er en trofast kirkegjenger. I tillegg har aktører forsøkt å svekke Obamas patriotisme, og kona Michelle har blitt anklaget for å være rasist.

- En av de største utfordringene vi står overfor er alle ryktene og e-postene, og den ukorrekte informasjonen om senator Obama og Michelle Obama. Og vi kommer til å bekjempe dette på en aggressiv måte via flere kanaler, sier Dunn.

Obama-leiren har blant annet opprettet en internettgruppe som overvåker nettet på leting etter negativ omtale og ukorrekt informasjon om Obama.

(Artikkelen fortsetter under).

Normalt med fotorestriksjoner
Fotorestriksjonene rundt Obama har blitt strammet inn betydelig etter at nominasjon var et faktum. Men ifølge politiske strateger er det helt normalt at medieflommen blir forsøkt kontrollert av apparatet rundt en presidentkandidat.

- Denne fyren er én av to personer som kan bli president i USA. Han driver ikke og går fra dør til dør i Iowa lenger, og jeg tror at folk forstår at ting vil bli annerledes nå, sier Stuart Stevens, som var George W. Bushs strategiske rådgiver under valgkampene i 2000 og 2004, til Herald Tribune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere