*Nettavisen* Nyheter.

Vil knuse regjeringen i Somalia

Den islamske domstolunionen lover overfor Nettavisen å ta Baidoa, hvor den somaliske overgangsregjeringen befinner seg.

20.11.06 10:29

- Våre styrker er cirka 18 kilometer fra Baidoa, den eneste byen den somaliske overgangsregjeringen kontrollerer. Med Guds hjelp tar vi Baidoa om 72 timer, sier en leder i unionen som ønsker å være anonym, til Nettavisen.

Baidoa byen ligger omkring 250 kilometer nordvest for hovedstaden Mogadishu i Somalia.

- Spent situasjon
- Her er situasjonen spent. Flere hundre etiopiske soldater er i Baidoa for å støtte regjeringsstyrkene. Den islamske domstolunions leder Sheikh Hassan Dahir Aweys oppfordret for to dager siden om Jihad - hellig krig - mot utenlandske soldater som befinner seg i Somalia, sier journalist Ali Sahifa til Nettavisen.

Frykter storkrig
- Dersom Etiopia ikke trekker seg ut av somalisk territorium, vil situasjonen bli alvorlig og krigens smerte vil spre seg til hele regionen, sier nestleder Sheikh Sharif Sheik Ahmed i Den islamske domstolunionen til Nettavisen.

USA og Etiopia hevder nabolandet Eritrea støtter unionen, og at det kan utløse en storkrig i området. Tusenvis av eritreiske soldater står oppmarsjert mot grensen til Etiopia.

Etter planen skal fredsforhandlinger mellom overgangsregjeringen og Den islamske domstolunionen fortsette 30. oktober i Sudan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.