RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lage megamoské i London

Sist oppdatert:
Omstridt islamsk organisasjon har heftige arkitektoniske planer: Storbritannias største gudshus skal romme 12.000 personer.

Den islamske misjonsbevegelsen Tablighi Jamaat vil reise en gigantisk moské i Øst-London, like ved området som skal benyttes under de Olympiske Leker i 2012. Gruppen har satt i gang en omfattende kampanje for å roe ned den opphissede motstanden byggeplanene har møtt, melder Reuters.

- Arbeider for verdensdominans
Den planlagte moskeen skal romme 12.000 besøkende, og blir designet av et ledende arkitekturfirma. Et konferansesenter og en skole er planlagt innlemmet i bygningsmassen.

Tablighi Jamaat er en misjonsgruppe med om lag 80 millioner medlemmer. Gruppen ble dannet i India på 1920-tallet. De kjøpte eiendommen i Øst-London for snart 12 år siden, men byggeplanene har møtt massiv motstand. Kritikerne anklager gruppen blant annet for å ha en konspiratorisk agenda, og hevder lederne arbeider for verdensdominans gjennom islam.

En egen underskriftskampanje på nettet samlet i fjor 275.000 underskrifter fra personer som motsatte seg byggeplanene til Tablighi Jamaat. Oppropet ble anklaget for å være rasistisk motivert.

Åpner opp
Tablighi Jamaat har så godt som konsekvent unngått kontakt med britisk presse, men har den siste tiden tilbudt en mer åpen profil.

I et tisiders dokument som skal distribueres i lokalområdet inviteres folk til å komme og se på eiendommen for å «forstå mer av gruppens ambisjoner».

En av prosjektets mest innbitte motstandere er politkeren Alan Craig. Han stiller nå som orførerkandidat på vegne av det kristne partiet Christian Peoples Alliance (APC). Han kaller Jamaat en seperatiskt-sekt, og sier byggeplanene må stoppes for å bevare Londons «åpenhet og mangfold».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere