RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil legalisere voldtekter: Tvunget til å avlyse hatmøter

Sist oppdatert:
Den kontroversielle amerikaneren vil legalisere voldtekt i den tro om at det forebygger voldtekter.

Kvinnehateren Roosh V er kjent for sin skrekkelige holdning til kvinner, ikke minst for sin mening om at voldtekt bør gjøres lovlig – for å forebygge voldtekt.

Onsdag meldte den svenske nettavisen Nyheter24 at den kontroversielle mannen planlegger en møtedag hvor menn som deler hans kvinnehat kan møtes.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Roosh V, eller Daryush Valizadeh som han egentlig heter, vil holde møter med menn verden rundt om sitt syn om at voldtekt bør bli lovlig.

- Kansellert flere møter i Storbritannia

Ett av møtestedene skal ifølge Nyheter24 være i Stockholm, og engelske Daily Mirror skiver at han har planlagt tilsvarende møter i hele verden.

Av stedene som nevnes er Storbritannia, USA, Canada og Australia.

Ifølge Daily Mirror har han kansellert flere av møtene av sikkerhetsgrunner. Dette bekreftet Roosh V, som egentlig heter Daryush Valizadeh, på sine hjemmesider.

«Jeg kan ikke lenger garantere for sikkerheten eller for privatlivets fred for men som ønsker å komme på møtet 6. februar (...).»

«Jeg kan ikke hindre menn som ønsker å organisere egne private møter, men det blir ingen offisielle møter (...).»

Kvinnehateren er amerikansk statsborger, med bakgrunn fra Iran.

På nettsiden beklager han også til sine likesinnede for at han må avlyse møtene.

Planla møter i London og Manchester

Kanselleringene av de offisielle møtene skal ifølge den engelske avisen også skyldes at det stadig har blitt organisert flere private møter mellom kvinnehaterne. Dermed var det antatt at de offisielle møtene ville trekke færre tilhengere. Sikkerhetsvurderingen skal også ha vært en av grunnene.

Roosh V har totalt planlagt møter på 165 steder i 43 land – og protestene har ikke uteblitt.

I Australia har 81.000 personer, som vil stoppe hans besøk i landet, skrevet under på en protestliste. På Facebook spres også en tekst der jenter advares mot mennene som støtter hans holdninger.

En gruppe har navngitt de britiske byene møtene var planlagt 6. februar. Byene er Cardiff, Edinburg, Glasgow, Leeds, Newcastle, Manchester, Shrewsbury og London.

En kvinnegruppe har også uttalt at kvinners frihet er truet av de hatefulle holdningene Roosh V og hans tilhengere står for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere