RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil legge Irak-splittelsen død

Foto: Kieran Doherty (Reuters)
Sist oppdatert:
Europa og USA må lege sårene etter Irak-krisen og jobbe sammen for å vinne freden. Det fastholder Storbritannias statsminister Tony Blair.

Blair forsvarer det nære samarbeidet britene har med USA, og avviser at dette har skadet Storbritannias forhold til resten av Europa.

- Jeg vil på nytt bekrefte at de to pilarene Storbritannias plass i verden hviler på er vår allianse med USA og medlemskapet i EU, sa Blair under en bankett i London, melder NTB.

- Begge pilarene er i god stand og med noen visjoner og hardt arbeid vil de bli mer solide enn noen gang, la han til.

Bush på besøk

Neste uke kommer USAs president George W. Bush til London, hvor han vil bli møtt av titusenvis av antikrigsdemonstranter. Statsminister Blair ba mandag demonstrantene se framover og erkjenne at landet har det bedre uten Saddam Hussein.

- Aksepter at oppgaven nå ikke er å krangle om fortiden, men å sørge for at det som skjer nå fungerer for de irakerne vi alle sier vi ønsker å hjelpe, sa statsministeren.

Mangler støtte

En måling The Times har fått utført viser at bare fire av ti briter mener vennskapet mellom Blair og USAs president George W. Bush er bra for landet.

Hele 60 prosent av de spurte mener amerikanerne har fått dårligere anseelse i verden i løpet av perioden med Bush som president.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere