*Nettavisen* Nyheter.

Vil løslate journalistgissel

Foto: Scanpix/AFP PHOTO/HO/FOUR CORNERS MEDIA

En irakisk gruppe sier den amerikanske journalisten de holder som fange, vil bli løslatt lørdag. Journalisten vil bli sluppet fri fordi han er uenig i Bush-administrasjonens politikk.

«Den amerikanske journalisten vi har, vil vi løslate i morgen, lørdag ettermiddag, fordi han er svært uenig med den amerikanske administrasjonen», heter det i en uttalelse lagt ut på internett.

Navnet på journalisten ble ikke nevnt i uttalelsen, men det antas at det refereres til Micah Garen, som jobber for selskapet Four Corners Media. Garen ble kidnappet i Nassiriya i forrige uke.

Fredag sto han fram på en video der han ba USA stanse kampene i den hellige byen Najaf. Garen så ut til å være ved god helse, og sa at han var blitt godt behandlet.

- Han sa at han var bedt om å sende et budskap til det amerikanske folk, å be dem arbeide for å få en slutt på det han kalte massakren i Najaf, opplyser TV-kanalen Al-Jazeera som viste videoen.

Tidligere denne uka truet gruppen med å drepe Garen dersom ikke amerikanske styrker trakk seg ut av Najaf innen 48 timer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.