*Nettavisen* Nyheter.

VIl offentliggjøre Irak-regnskap

Foto: (Scanpix)

Den amerikanske okkupasjonsmakten i Irak vil gjøre regnskapet for utviklingen i landet tilgjengelig på internett. Okkupantene er beskyldt for å ha latt fire milliarder dollar forsvinne til skjulte bankkonti.

23.10.03 21:14

Lederen for den amerikanske siviladministrasjonen i Irak, Paul Bremer, sa torsdag at alle oljeinntekter og andre fonds som skal brukes til gjenoppbygging i Irak blir brukt på en helt åpen måte.

Ut på nett

- Hele regnskapet for utviklingen i Irak vil bli gjort tilgjengelig på Internett, sa Bremer, som torsdag var til stede på den store giverlandskonferansen for Irak i Madrid.

Det var den britiske hjelpeorganisasjonen Christian Aid som onsdag ba USA om svar på hvor det er blitt av milliardene. Fire milliarder dollar tilsvarer om lag 28 milliarder norske kroner.

Kom med tterlysning

Samtidig med at giverlandene kom sammen i Madrid for å ta stilling til USAs bønn om penger til gjenoppbygging av Irak, etterlyste den britiske hjelpeorganisasjonen opplysninger om hvor det blir av de siste måneders oljeinntekter.

Den amerikanskledede okkupantmakten i Irak, kjent som De provisoriske koalisjonsmyndighetene (CPA), har ikke informert om dette siden Saddam Hussein ble styrtet i april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.