Gå til sidens hovedinnhold

Vil redde krisebank

Verdens største bank kaster ut en livline til britisk krisebank.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den britiske banken Northern Rock skal være på vei til å få hjelp fra verdens største bank, Citigroup, ifølge Times Online.

NA24 - din næringslivsavis

Citigroup skal for tiden planlegge en håndsrekning på 10 milliarder pund, om lag 110 milliarder kroner. Det er ventet at avtalen vil bli signert innen en ukes tid og dersom det skjer vil det sende ut et kraftig signal til markedet om at krisebanken er på bedringens vei.

Rasende aksjekurs
Siden 14. september har Northern rocks aksjekurs rast og en likviditetskrise har ført til at den har vært nødt til å låne 10,9 milliarder pund fra den engelske sentralbanken, til en rente på syv prosent. Selv om det har vært forsøk på å stabilisere krisebanken har ingen kommersielle utlånere ønsket å blande seg inn.

Northern Rock sitter på nesten en femtedel av all boligfinansiering i Storbritannia, og banken er den første britiske storbanken som viser store svakhetstegn som en følge av kreditturoen som har sitt utspring fra USA. Dermed er dette også et signal om at problemene for alvor har kommet til Europa.

Spår enorme tap
Nederlands sentralbanksjef Nout Wellink sa i forbindelse med et møte med EUs finansministere i Protugal for kort tid siden at uroen på de internasjonale finansmarkedene kan koste den europeiske banksektoren svimlende 1.200 milliarder euro, 9.384 milliarder kroner.

Tallet er ifølge Wellink den verst tenkelige utgangen på de økonomiske problemene som Europa er rammet av grunnet kollapsen i det amerikanske subprime-boligmarkedet.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget