Vil rive Fritzl-huset

Foto: (Scanpix)

Josef Fritzl ble dømt til livstid. Nå vil østerrikerne rive huset med skrekkjelleren.

22.03.09 16:53

Josef Fritzl (73) ble torsdag dømt til livstid i forvaring på en anstalt for psykisk syke lovbrytere.

Han ble funnet skyldig for uaktsomt drap, slaveri, overfall, voldtekt, frihetsberøvelse og incest etter å ha holdt datteren Elisabeth sperret i kjellerbunkeren i Amstetten i 24 år.

Nå vurderer østerrikske myndigheter å rive huset over kjelleren hvor Elisabeth ble holdt fanget i 24 år.

Ikke godt nok besvart
Men til tross for at østerrikske myndigheter er lettet over at rettssaken er over og at Fritzl er idømt sin straff, vokser det fram bekymringer om hvorvidt alle avgjørende spørsmål i saken er besvart.

Blant annet spør man seg hvordan det var mulig for Rosemarie og Josef Fritzl å «adoptere» tre av Elisabeths barn som ble født i kjelleren, og hvordan Fritzl klarte å lure kona og myndighetene til å tro at Elisabeth forsvant for å leve sammen med en religiøs sekt. Ingen har hittil svart på hvorfor Elisabeths 24 års fravær ikke ble ordentlig undersøkt.

- Får endelig fred
Tjenestemenn i byen Amstetten, hvor Fritzl hold sin datter fanget som sexslave, er ifølge The Independent glade saken er over, og ordfører Herbert Katzengruber sier et mørkt kapittel i Amstettens historie endelig er avsluttet.

- Nå kan folk endelig få være i fred, sier han.

- Ingen kommersiell virksomhet
Men fremdeles gjenstår det noen detaljer før innbyggerne i den lille byen kan få være i fred for både tilreisende og medier.

Blant «detaljene» er Josef Fritzls to etasjer høye hus i Ybbstrasse, med det underjordiske kjellerkomplekset hvor han holdt datteren fanget.

Et av forslagene som er drøftet er en plan som går ut på å kjøpe eiendommen, og deretter rive huset.

- Vi har ikke fullført planene våre, men vi er fast bestemt på at denne bygningen ikke skal forvandles til en kommersiell virksomhet som trekker til seg turister, sier en talsperson til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.