*Nettavisen* Nyheter.

Vil saksøke incestpappa

Elisabeth Fritzl vil saksøke sin incestsiktede far.

22.05.08 07:49

Det østerrikske incestofferet Elisabeth Fritzls advokater sier de planlegger søksmål mot faren, Josef Fritzl, melder den britiske avisen Telegraph på nett.

Elisabeth Fritzl (42) ble i 24 år holdt som sexslave i et fangehull i kjelleren på familiens hus i Amstetten. I denne perioden satte hun til verden sju barn, hvorav seks overlevde.

42-åringens advokat, Christoph Herbs, sier hans klient planlegger å saksøke faren for de skadene og lidelsene hun er påført og at beslutningen om hvilke rettslige skritt som skal prøves blir tatt i løpet av de nærmeste ukene.

Herbs representerer også de seks barna og undersøker hvilke muligheter de har i forhold til et erstatningskrav. Tre av dem ble holdt fanget i kjelleren hele livet.

Andre medier, blant dem den østerrikske nettavisen oe24.at, skriver at incestbarna nå får privatundervisning. BBC News melder at det eldste av barna, Kerstin (19), skal være på bedringens vei. Hun ligger fortsatt i respirator, men legene vurderer å koble henne fra denne maskinen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag