Vil se al-Zarqawi kroppen

Den amerikanske hæren viste frem bilder av likete etter at al-Zarqawi var drept.

Den amerikanske hæren viste frem bilder av likete etter at al-Zarqawi var drept. Foto: (Reuters/Scanpix)

En rekke Midtøsten-eksperter ber amerikanerne vise fram hele kroppen til Al-Zarqawi.

09.06.06 16:02

Amerikanernes versjon av hva som forårsaket Al-Zarqawis død, blir ikke tatt for god fisk i Midtøsten. Ekspert Mustafa Al-Ani ber de amerikanske styrkene vise hele kroppen og samtidig gi en grundig beskrivelse av hva som egentlig skjedde.

- Tok livet sitt
- Jeg kan ikke forstå at ikke ansiktet til Abo Mosab Al-Zarqawi er ødelagt. Amerikanerne hevder de brukte to 230 kilo tunge laserstyrte bomber mot et lite hus, sier Al-Aani til TV 2 Nettavisen.

Al-Ani jobber som forsker i Golf-senteret for strategistudie i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. Han tror at Al-Zarqawi har tatt sitt eget liv.

- Mange vet at Al-Zarqawi hele tiden bar et bombebelte, fordi han ikke ville la amerikanerne tar ham i live. Kanskje han tok sitt liv på denne måten. En slik bombe ville ikke ødelagt ansiktet og hodet hans, bare kroppen. Amerikanerne har ikke vist oss hele kroppen, bare ansiktet, påpeker Al-Ani.

Ny leder
Han tror al-Qaida om noen dager vil sende ut en pressemelding gjennom talsmann i Irak Abu Moyssara Al-Eraki. Denne vil vise hvem som tar over ledelsen for Al-Qaida i Irak.

- Hvis Osama bin Laden selv kommer på TV og sier hvem som skal bli ny al-Qaida-leder i Irak, betyr det at bin Laden fortsetter med ansvaret for hele al-Qaida, sier Al-Ani

Han og en rekke andre eksperter tror at en mann som heter Abu Asyl, som i dag har ansvaret for etterretningstjenesten, vil ta over som leder for al-Qaida i Irak. Han er irakisk statsborger og var general i den irakiske hæren. Han nå 62 år gammel og liker ikke å ha kontakt med media.

- Men det finnes også to andre viktige ledere for al-Qaida i Irak - Abo Al-Masri og Solaiman Darwish (Abo Al-Gadiyh) - som var nære venner av Al-Zarqawi, sier Al-Ani.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.