RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil sende 8.300 soldater og politi til Haiti

(EPA)
- FN trenger en styrke på 8.300 soldater og politifolk til å stabilisere situasjonen i Haiti. Styrken vil bli stående i to år, mener generalsekretær Kofi Annan.

Annan la tirsdag fram sine anbefalinger om en slik Haiti-styrke i en rapport til FNs sikkerhetsråd. Styrken skal ta over fra en mindre gruppe utenlandske soldater som i dag forsøker å hjelpe Haitis sterkt svekkede politikorps med å opprettholde ro og orden.

–Utfordringene i Haiti er mange og sammensatte. Vi kan ikke lykkes med mindre haitierne selv lykkes, skriver Annan i henvendelsen til Sikkerhetsrådet der han ber om en egen FN-styrke til det karibiske landet.

Få timer etter at den styrtede presidenten Jean-Bertrand Aristide flyktet fra Haiti 29. februar i år, vedtok Sikkerhetsrådet i prinsippet å sende en stabiliseringsstyrke til Haiti. Rådet skal behandle Annans konkrete forslag i løpet av de nærmeste ukene.

Generalsekretæren ønsker at en eventuell styrke skal få et to år langt mandat, slik at den kan bli i landet til lederne som skal utpekes i frie valg neste år er kommet godt i gang med sitt arbeid. Mer enn 200 mennesker mistet livet i opprøret som førte til Aristides fall.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere