RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil sende Havfruen til Kina

Sist oppdatert:
En av Københavns største attraksjoner skal kanskje ut på en lang reise.

Den lille havfrue inngår i tegningene av Danmarks paviljong for verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai. Onsdag ble prosjektet presentert i København og den planlagte reisen har allerede skapt diskusjoner i Danmark, skriver Politiken.

Seks måneder
Statuens reise skal etter planen vare i seks måneder, fra 1. mai til 31. oktober 2010. I denne perioden vil byens borgere og turister få se en helt annen havfrue.

- En rekke unge kinesiske kunstnere vil bli bedt om å nytolke Den lille havfrue og resultatene skal stilles ut på steinen på Langelinie, sier arkitekt Bjarke Ingels.

En utstilling som skal kompensere for at Økonomi- og Erhvervsministeriet låner originalen. Københavns overborgermester, Ritt Bjerregaard, er positiv til prosjektet, mens etterkommerne til kunstneren Edvard Eriksen ikke er like fornøyd.

- Det ville far bestemt ikke hatt noe av, skal Erling Eriksen ha uttalt.

Ingen kopi
Det er eierne av kunstverket, København kommune, som har tatt kontakt med kunstnerens familie, men de kan i utgangspunktet gjøre hva de vil.

En kopi har det ikke vært aktuelt å sende til Shanghai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere