RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil sette rekord jorden rundt

Sist oppdatert:
Verdens raskeste økobåt vil prøve å sette verdensrekord. Og redde verden samtidig.

Teamet bak «Earthrace», den raskeste økobåten i verden har annonsert at de vil prøve å slå jordenrundtrekorden til vanns, melder Spiegel Online.

Dette er ikke første gang «Earthrace» forsøker seg på det vannvittige seilaset. I mars 2006 fikk båtens første rekordforsøket en sørgelig utgang etter en fatal kollisjon med en fiskebåt fra Guatemala. En av fiskerne ombord mistet livet i ulykken.

24.000 nautiske mil
Nåværende rekordinnehaver er den britiske båten «Cable and Wireless Adventurer» som brukte 75 dager på å fullføre seilasen i 1998. Eartrace-laget håper å slå denne rekorden med minst ti dager. For å klare det må de gjøre unna 24.000 nautiske mil, og verdens tøffeste sjøreise.

Underveis skal de rekke å klappe til kai i om lag 60 byer der vil proklamere sitt budskap for å redde miljøet, og selvfølgelig vise frem den ekstreme båten.

100 prosent biodiesel
- Vi prøver å fronte ideen om at folk kan leve et flott liv samtidig som de bidrar til å bevare miljøet. De må bare tenke seg litt om, sier skipper på båten Pete Bethune, en oljeingeniør fra New Zealand.

Rekordforsøket får sin start i Valencia i Spania 1. mars neste år.

Båten bruker 100 prosent biodiesel og CO2-utslippet er lik null.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere