RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil sex-undervise 5-åringer

Sist oppdatert:
Obligatorisk sex-undervisning for elever helt ned i fem-årsalderen er medisin mot Storbritannias mange tenårings-graviditeter. Det tror regjeringens rådgivere.

Avisen The Observer har fått tilgang til den upubliserte rapporten med opplysningene, melder Aftenposten.no. Rapporten er ikke særlig positiv til dagens seksualundervisning, som delvis får skylden for at Storbritannia har det høyeste antallet tenåringsgraviditeter i Vest-Europa.

Detaljert kunnskap om sex burde være standard i alle elevers utdannelse, anbefaler regjeringens rådgivere for seksuell helse og tenåringsgraviditeter.

Hvis regjeringen følger anbefalingene, vil grunnskoleelevene først og fremst lære om forhold, vennskap og andre relasjoner. Eldre barn skal lære om puberteten, og på ungdomsskolen skal elevene få undervisning i seksuell aktivitet og seksuallivets farer.

Gill Frances leder rådgiverne, og tror obligatorisk seksualundervisning vil utsette en tidlig seksuell debut hos tenåringer.

- Unge mennesker vokser opp i et samfunn som blir stadig mer seksualisert og hvor det gis motstridende budskap om sex. Resultatet er at de blir forvirret fordi de ikke skjønner hva sex egentlig handler om, sier Francis til The Observer, ifølge Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere