RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil skifte ut UDs ledelse

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Utenriksminister Jan Petersen legger opp til å besette tre av fire toppstillinger i UD med nye folk. Kristin Halvorsen vil vente til etter valget.

Utenriksdepartementet har vært i hardt vær etter tsunamien, og mange både i og utenfor deprtementets kontorer har krevd reform av det som er blitt betegnet som en toppstyrt og lukket organisasjon.

Modernisering
Nå legger utenriksminister Jan Petersen opp til å besette tre av fire toppstillinger i embedsverket med nye folk, og det vil da bli disse som får ansvar for å gjennomføre den forventede modernisering.

Dette reagerer SV-leder Kristin Halvorsen på. Hun viser til at nettopp fordi Reinås-utvalgets evalueringsrapport om UDs tsunami-håndtering kan gi støtet til omorganisering, bør utnevnelsene ses i sammenheng med dette.

- Vent til etter valget
- Det vil være «umusikalsk» av Regjeringen å utnevne nye toppledere i UD nå. Reinås-rapporten blir en av de siste sakene Stortinget behandler før sommeren. Da er vi så tett opp til et valg at utnevnelsene bør vente til etterpå - uavhengig av om det blir et regjeringsskifte eller ei, sier Halvorsen til Aftenposten.

Halvorsen mener det er bedre at noen konstitueres i stillingene i mellomtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere