RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil spleise mennesker og dyr

Sist oppdatert:
Arbeidet til britiske forskere som planlegger å blande menneske- og dyreceller i håp om å kurere visse sykdommer er nå truet.

Forskerne er redd for at organet som gir tillatelse til forskning på fostre vil gi etter for den britiske regjeringens press, melder BBC.

Flere parlamentsmedlemmer har foreslått å forby slike eksperimenter etter offentlig kritikk.

Hybrid
The Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA) skal diskutere om to forespørsler om slik forskning vil bli godkjent.

Bruken av hybride embryoer ble først foreslått som en måte å håndtere mangelen på menneskelige eggceller som er tilgjengelig for forskerne.

Mest menneske
HFEA har foreløpig ikke tatt stilling til om denne formen for kontroversielt arbeid er lovlig under dagens lovgivning, eller en gang om organet har myndighet til å gi en slik tillatelse.

Embryoene som skapes er «mer enn 99 prosent menneskelige, med et mindre dyreelement.»

Motstandere av forsøkene sier dette er en uetisk form for tukling med naturen.

Dyreegg
Den britiske regjeringen har foreslått å forby forskere å lage blandinger av menneske- og dyreceller, der genetisk materiale blir tatt fra mennesker og satt inn i en eggcelle fra et dyr.

Den nye cellen får siden dele seg og vokse til et svært tidlig fosterstadium i et laboratorium, som en kilde til stamceller for forskning.

Stamceller
Forskere håper studiet av stamceller, tidlige celler som kan bli til mange ulike typer vev, kan øke forståelsen for og kanskje bidra til å utvikle en kur for flere sykdommer, blant annet Alzheimers.

De sier det gir god mening å bruke blandinger av mennesker og dyr snarere enn eggceller fra mennesker, fordi menneskeeggcellene er mindre tilgjengelige. I tillegg er prosessen mindre besværlig og gir bedre resultater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere