RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stanse prøvesprenginger

Sist oppdatert:
Den russiske miltærsjefen ber om at alle mulige tiltak settes inn for å forhindre at Nord-Korea foretar atomprøvespregninger.

- Det er nødvendig å gjøre alt som er overhodet mulig for å hindre Nord-Korea i å gjennomføre atomprøvesprengninger, sa general Yri Baluyevsky mandag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han ba også om fornyede samtaler mellom Nord-Korea, USA, Sør-Korea, Kina, Russland og Japan for å overtale regimet i Pyongyang til å droppe sitt atomprogram.

Russlands forvarsminister, Sergey Lavrov, sa i et intervju med Japans nyhetsbyrå Kyodo at en løsning på atomkrisen må ligge i forhandlinger, ikke i et kappløp med å bygge opp styrker, og da spesielt atomstyrker.

Nord-Korea sier det har tatt ut brennstoffceller fra en reaktor, et skritt nærmere å pakke ut plutonium tilpasset våpen. Samtidig har amerikanske spionsattelitter blant annet fanget bilder av en tunnel. Dette er tegn på at en atomtest kan komme snart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere