RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe drap på sivile israelere

Den nye Hamas-lederen Abdel-Aziz al-Rantissi skal sammen med ledere for gruppen Islamsk hellig krig ha akseptert en plan som tar avstand fra drap på sivile i Israel.

Planen er et resultat av møter Ahmed Halas fra Yasser Arafats Fatah-organisasjon har hatt med militante ledere på Gazastripen de siste dagene.

Den israelske avisen Haaretz har fått tilgang til dokumentet som oppsummerer møtene, der blant andre Hamas-bevegelsens nye leder Abdel-Aziz al-Rantissi har deltatt.

Dokumentet "understreker retten til bruk av vold i motstanden mot okkupasjonen og bosettingene, men samtidig unngå å gjøre sivile fra noen av sidene til mål for angrep", melder NTB.

Forhandlinger
Dokumentet skal danne utgangspunkt for forhandlinger mellom de militante gruppene og de palestinske selvstyremyndighetene, foran statsminister Ariel Sharons varslede avvikling av jødiske bosettinger på Gazastripen.

- De nasjonale og islamske styrker ser på en tilbaketrekking av okkupasjonsstyrker og bosettere fra deler av okkupert palestinsk jord som en belønning for vårt folks kamp og intifada, heter det i dokumentet.

Advarer
De militante gruppene aksepterer videre de palestinske selvstyremyndighetenes autoritet, men advarer dem samtidig mot å belønne en eventuell israelsk tilbaketrekking fra Gazastripen.

- Styrkene vil godta de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsmessige og administrative ansvar i de evakuerte områdene, i tråd med denne nasjonale planen, men er sterkt imot og advarer mot ethvert forsøk på å belønne Israel for tilbaketrekningen, eller gjøre denne til et israelsk alternativ til å oppfylle sine internasjonale forpliktelser, eller gi falsk legitimitet til delingsgjerdet eller til annektering eller utvidelse av Israels nærvær på Vestbredden, eller unngå en full tilbaketrekking fra områdene som ble okkupert i 1967, heter det i dokumentet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere