RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil styrte presidenten

Sist oppdatert:
Opprørere i Chad vil styrte presidenten. Torsdag morgen meldes det om kraftig skyting i hovedstaden.

Følg denne saken mobil. Kampene brøt ut rundt klokken halv seks torsdag morgen, da tsjadiske tropper angrep opprørerne utenfor hovedstaden N’Djamena. Like før klokken ni meldte Associated Press at tsjadiske helikoptre skyter mot opprørerne.

Sikkerheten i byen er blitt oppgradert, og det er panserkjøretøyer og et stort antall soldater i gatene, melder AFP ifølge BBC.

Det er valg i landet om noen uker, og president Idriss Deby forventes å vinne valget. Nå ønsker opprørerne å styrte presidenten før valget.

Franske tropper
Opprørerne har stått bak flere angrep på landsbygda de siste dagene, og onsdag kveld kom det meldinger om at en gruppe opprørere nærmet seg N’Djamena.

Franske tropper med base i Tsjad tok oppstilling rundt regjeringsbygningen sent onsdag kveld i påvente av et eventuelt angrep.

Deby talte torsdag på statlig radio og erklærte at han har kontroll over hovedstaden, melder Associated Press.

Uklar lojalitet
Det har tidligere vært flere kuppforsøk mot president Deby, men det er uklart om opprørerne har store nok tropper til å styrte regjeringen på egen hånd, skriver AP.

Det har imidlertid vært stilt spørsmål om lojaliteten blant presidentens egne militærstyrker, siden opprørerne ledes av flere tidligere tidligere militærledere.

FNs Generalsekretær Kofi Annen uttrykker sterk bekymring over situasjonen i Tsjad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere