*Nettavisen* Nyheter.

Vil sulte ut demonstrantene

Bare to kilometer mellom aktivister og ledere.

Tusenvis av demonstranter er nå bare to kilometer unna G8-lederne som er samlet på Kempinski Grand Hotel Heiligendamm, melder politiken.dk.

Vil sulte ut demonstrantene
Ifølge politiken.dk ønsker politiet nå å sulte ut demonstrantene, og har hindret biler med mat og vann å kjøre inn til området foran gjerdet. I en by i nærheten har beboerne fått beskjed om å ikke dele ut forsyninger til folkemengden.

Lokalavisa Ostsee-Zeitung melder at politiet igjen har tatt fram vannkanoner og tåregass, og beveger seg mot mengden.

Kan ha mistet øye
Ifølge politiken.no kan en demonstrant ha mistet et øye da trykket fra vannkanonen traff ham i ansiktet. Aktivistene lover likevel å fortsette demonstrasjonene.

Sikkerhetssonen skulle hindre demonstrantene i å komme nærmere hotellet enn 12 kilometer. Men etter at demonstrantene brøt seg gjennom politisperringene i går og overnattet inne i sonen, har avstanden bare blitt mindre.

16.000 politifolk har foreløpig hindret demonstrantene i å bryte gjennom til hotellet, selv om så mange som 10 000 mennesker kan være i folkemengden inne i sikkerhetssonen. Flere hundre demonstranter er blitt arrestert, og minst en politibetjent er skadet.

Enige om behov for kutt
Inne på hotellet er dagens møter igang. Ifølge Reuters, som siterer en EU-kilde, er alle lederne enige om at det er behov for kraftige kutt i utslippene av klimagasser.

Både Tyskland, Storbritannia og Japan har foreslått et kutt på 50 prosent av 1990-utslippene innen 2050. Men USA går ikke med på å tallfeste utslippene, og har i stedet foreslått en konferanse mellom de landene som slipper ut mest klimagasser for å diskutere måter å redusere på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.