RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ta ny kontakt om Farouk-utlevering

Foto: Daily Mail (Daily Mail)
Sist oppdatert:
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier han på nytt vil ta opp Martine-saken med sin britiske kollega.

Mandag ble det kjent at myndighetene i Jemen kontant avviser å utlevere drapsmistenkte Farouk Abdulhak til Storbritannia, en beslutning Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) beklager. Nå sier Støre at han på ny vil ta kontakt med sin britiske kollega om saken.

- Må stå til ansvar
- Vi må ha som prinsipp at den som er begrunnet mistenkt for forbrytelser må stå til ansvar. Det å la det slippe vil være forferdelig vanskelig å leve videre med, sier utenriksministeren til TV 2 Nyhetene.

- Rettsvakum
Norske Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i London 16. mars i fjor, og britisk politi har ettersøkt Farouk Abdullhak for voldtekt og drap.

Også faren til den drepte, Odd Petter Magnussen, skal være fortvilet over Jemens beslutning. TV 2 refererer en epost han har sendt til utenriksråd Bjørn T. Grydeland i UD. Her skriver han blant annet at saken illustrerer et rettsvakum som også bør bekymre andre nordmenn som reiser og oppholder seg utenlands eller sender sine barn utenlands for å studere.

Jemen har ingen utleveringsavtale med Storbritannia, og Jemens grunnlov forbyr all utlevering av jemenittiske statsborgere til andre land.

Kan stilles for retten i Jemen
Dersom jemenittiske myndigheter kommer til at Abdulhak er mannen som drepte Martine Vik Magnussen, så kan han stilles for retten i Jemen. Det vil imidlertid ikke britiske myndigheter gå med på så lenge de ikke får noen garanti for at Abdulhak ikke blir dømt til døden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere