RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ta opp torturbilder med Bush

Foto: Berit Almendingen
Sist oppdatert:
Statsminister Kjell Magne Bondevik vil forsøke å ta opp mishandlingen av irakiske fanger med president George W. Bush i juni.

Det bekrefter Bondevik overfor TV 2. Statsministeren sier han er sjokkert over fangebildene, og at han vil forsøke å ta saken opp med president George W. Bush når verdens toppledere skal markere 60-årsjubileet for invasjonen i Normandie 6. juni.

Om Bondevik får møte Bush, er ikke avklart.

- Vi skal forsøke å få til en samtale. Vi vet fortsatt ikke om det er i boks. Men det er noe vi forsøker å få til, sier statssekretær Gunnar Husan til TV 2 Nettavisen.

Da TV 2 Nettavisen var i kontakt med Statsministerens kontor (SMK) tirsdag, ble ikke planene om møtet med Bush nevnt. Ifølge SMK hadde forsvarsminister Kristin Krohn Devold fått oppdraget å ta saken opp med amerikanerne. Krohn Devold reiser til Washington D.C. til helgen for å holde 17. mai-talen i hovedstaden og diskutere nordområdene med amerikanske etterretning.

Krohn Devold skal ikke ha møte på politisk nivå, men håper etter det TV 2 Nettavisen erfarer å få et møte med sikkerhetsrådgiver Condoleeza Rice.

- Det er ikke avtalt møter på politisk nivå, men jeg utelukker ikke at det kan skje. I den grad jeg har kontakt med folk formelt eller uformelt, er det ingen tvil om at jeg vil framføre regjeringens syn, sa Kristin Krohn Devold til TV 2 Nettavisen onsdag,

Statssekretær Husan understreker at regjeringen ikke vil slippe saken.

- Vi er fast bestemt på at dette skal tas opp med politiske myndigheter i USA, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere