RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ta ut søksmål mot staten

Moren til Kari Ann Volden tar et oppgjør med norske politikere.
Moren til Kari Ann Volden tar et oppgjør med norske politikere. Foto: Privat (Privat)
Sist oppdatert:
Kari Ann Volden vil ikke forlate tvillingene Adrian Rene og Mikael Andreas i India. Nå vurderer hun søksmål om ikke vedtaket om avvisning av adopsjonssøknaden omgjøres.

Ifølge Voldens advokat, Hilde Guldbakke, er et søksmål siste mulighet for å få barna hun har hatt omsorgen for siden fødselen hjem til Norge. Det skriver Avisa Nordland.

Advokaten har i et brev til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), datert 11. november, bedt direktoratet se på muligheten for omgjøring av vedtaket om avvisning av adopsjonssøknaden til Kari Ann Volden.

Guldbakke mener at Volden tvinges til å ta ut søksmål mot staten om vedtaket ikke omgjøres.

- Da vil det bli reist krav om at vår lovgivning åpner opp for at de som har inngått en avtale om surrogati, kan søke om adopsjon etter sitt hjemlands nasjonale regler om adopsjon. Volden har ikke engang fått lov til å levere en søknad om adopsjon. Det er bare galt, sier Guldbakke til avisen.

Ved årsskifte går Voldens indiske visum ut og hun risikerer da både bøter, utvisning og fengselsstraff.

De to tvillingene fyller ett år 24. januar og Volden har da vært i India like lenge.

Ifølge Guldbakke er konsekvensen av å avvise søknadene om adopsjon, at to små uskyldige barn er statsløse og uten juridiske rettigheter. Avgjørelsen innebærer også at en norsk statsborger vanskelig kan reise tilbake til sitt hjemland. Ann Kari Volden har tidligere uttalt til AN at hun ikke kommer til å forlate barna i India.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere