Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil tillate slike i hagen

Foto: (AFP)
Sist oppdatert:
Rikinger har staussymbol av de sjeldne.

Indonesiske myndigheter har fremmet et forslag som vil la privatpersoner få ha Sumatratigre som kjæledyr, dersom de betaler 100.000 dollar i depositum, en årlig ubestemt sum og bygger en stor nok tumleplass. Denne må minst være på ti ganger seks meter i størrelse, ifølge Associated Press.

Tror på bedring
I Indonesia er det en dårlig skjult hemmelighet at rike personer ulovlig holder tigre som kjæledyr, da det å eie et stort kattedyr blir sett på som et statussymbol.

Myndighetene håper at en lovendring vil bidra til å bevare dyrenes eksistens.

- Vi håper at dette programmet vil utrydde ulovlig jakt drevet frem av den høye etterspørselen til rike mennesker i Indonesia, som ønsker å ha tigre som kjæledyr eller døde tigre som dekorasjon i sine hjem, sier Darori, myndighetenes øverste sjef for beskyttelse og konservering, ifølge Associated Press.

Tigre som er tiltenkt solgt som kjæledyr vil være statens eiendom, og alle mulige avkom vil bli satt ut i det fri.

Farlige dyr
Men alle er imidlertid ikke like fornøyde med forslaget.

- Det er farlig for kjæledyrets eiere og naboer som bor i området. Tigre hører ikke til i menneskelige omgivelser og dersom noen på idiotisk vis setter seg selv i fare, er det sannsynlig at det er tigeren som blir skutt, sier Desmarita Murni hos WWF, ifølge AP

Sumatratigeren er en utrydningstruet underart som kun finnes på øya Sumatra i Indonesia. Man antar at rasen har vært isolert på denne øyen i cirka 10 000–12 000 år. WWF anslår at det i dag kun finnes 400 eksemplarer, ned fra rundt 1.000 på 1970-tallet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!