RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil trekke ut USA-styrker

Dødstallet fortsetter å stige i Irak (Arkivbilde).
Dødstallet fortsetter å stige i Irak (Arkivbilde). Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/WISAM SAMI
Sist oppdatert:
USA må trekke ut kampstyrkene sine fra Irak, og presse regjeringen til selv å ta ansvaret for sikkerheten, anbefaler Baker-kommisjonen.

Onsdag legger kommisjonen fram rapporten om hva som bør gjøres i Irak. Gruppen, som har vært ledet av tidligere utenriksminister James Baker, vil også anbefale en gradvis tilbaketrekning av amerikanske styrker fra Irak. Flere tusen soldater skal være igjen for å sørge for sikkerhet, men så godt som alle kampstyrker bør trekkes ut innen 2008, heter det i rapporten ifølge Washington Post.

Samtidig må USA true med å redusere støtten til den irakiske regjeringen hvis den ikke gjør mer for å styrke sikkerheten I landet.

Bush-administrasjonen må også samarbeide med Syria og Iran for å finne en løsning på Irak-krisen, anbefaler det tverrpolitiske utvalget som ble oppnevnt av Kongressen.

President Bush har tidligere nektet å samarbeide med Syria og Iran, og er også mot å trekke styrker ut av Irak «før jobben er gjort». Utvalget anbefaler også at Bush gjør mer for å finne en løsning på konflikten mellom Israel og palestinerne.

Rapporten legges fram klokken 17 norsk tid onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere