RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil true Italia ut av Irak

Sist oppdatert:
Gruppen som sier de har kidnappet journalisten Giuliana Sgrena gir Italia 72 timer til å komme seg ut av Irak.

Det er den lite kjente gruppen Islamic Jihad Organisation som har tatt på seg ansvaret for bortføringen. De kommer imidlertid ikke med konkrete trusler om å drepe Sgrena.

- Vi i Islams land, Irak, gir den italienske regjeringen 72 timer til å komme seg ut av Irak. Hvis ikke, vil skvadronene ha noe annet å si de kommende dagene, heter det i en uttalelse med tittelen «Om fengslingen av den italienske journalisten» melder Reuters.

Det var ikke umiddelbart mulig å verifisere meldingen, som ifølge nyhetsbyrået var lagt ut på en nettside som vanligvis ikke brukes av de store opprørsgruppene i Irak.

En gruppe som brukte samme navn sa i september at de hadde drept to bortførte italienske hjelpearbeidere. Men de ble senere løslatt av en annen gruppe.

Giuliana Sgrena, journalist for den venstreavisen Il Manifesto, ble ifølge irakisk politi kidnappet nær broen Jadriyah sentralt i Bagdad rundt klokken to fredag. Bilen hun delte med to irakiske reportere og en sjåfør ble stoppet av fire væpnede menn. Irakerne ble sluppet fri, mens kidnapperne tok med seg Sgrena og kjørte avsted.

Tidligere har flere andre italienere blitt bortført i Irak. Minst ni italienske statsborgere har blitt kidnappet i Irak de siste månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere