Gå til sidens hovedinnhold

Vil tvinge fram nye grenser

Israels statsminister lovte onsdag at han vil tvinge gjennom sin plan om å trekke en ny grense mellom Israel og Palestina, om nødvendig uten tillatelse.

Ehud Olmerts tanker omkring dette , som han gjorde kjent for pressen under et besøk i Frankrike, er en indikasjon på at den israelske lederen har små forventninger til at de stillestående fredssamtalene med palestinerne kan blir gjenopplivet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Olmert har tidligere sagt at dersom forsøkene på å gjenoppta samtalene feiler, vil han fortsette med planen om å trekke ut soldater og okkupanter fra Vestbredden, og å fastsette Israels endelige grense i området.

- Skjer uansett
- Planen er ufravikelig. Den vil bli implementert, forhåpentligvis ved enighet, men den vil bli implementert, sa han til franske reportere etter et møte med den franske presidenten Jacques Chirac.

Olmert insisterte også på at han aldri vil avstå Israels suverenitet over Jerusalems helligste steder, der Al Aqsa-moskéen er bygget på toppen av det bibelske, jødiske tempelet.

Olmert har tidligere sagt at tilbaketrekkingsplanen kunne inkludere arabiske områder i Øst-Jerusalem.

- Jeg vil aldri si ja til å gi opp full suverenitet over Tempelhøyden, sa Olmert.

Ikke Chriac i ryggen
Men Olmert ser ut til å ikke ha kommet et eneste skritt videre for å få med seg Chrirac på planen sin.

Den franske lederen insisterte isteden på behovet for nye forhandlinger mellom Israel og Palestina, og at dette er prioritert fra Frankrikes side.

Chriac kommenterte overhodet ikke Olmerts tilbaketrekkingsplan før de forsvant inn for å fortsette samtalene.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken