RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil utsette forbud mot revejakt

Sist oppdatert:
Den britiske regjeringen foreslår at forbudet mot revejakt ikke trer i kraft før i 2007. Forlaget kommer på bordet etter at det tirsdag ble klart at det var flertall mot et kompromissforslag i den betente saken.

Regjeringen la torsdag fram forlag til et lovtillegg som innebærer at loven som forbyr revejakt ikke skal tre i kraft før i 2007, melder Sky News. Forslaget er lagt på bordet for å unngå at regjeringen må ta i bruk en bestemmelse som gjør at Underhuset kan overstyre Overhuset.

I Underhuset er det flertall for at det skal bli slutt på revejakten, mens Overhuset stritter i mot. Bestemmelsen – Tha Parliament Act – har bare vært brukt tre ganger etter 1949.

Regjeringens siste trekk betyr også at revejaktforbudet ikke trer i kraft før lenge etter det neste parlamentsvalget i landet, som ventelig skal gjennomføres i mai neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere