Gå til sidens hovedinnhold

Vil vekke Sharon mandag

Ariel Sharons legeteam har besluttet å vente med å bringe statsministeren ut av koma. Nye undersøkelser viser en viss forbedring.

Søndag formiddag gjennomførte legene en ny CT-undersøkelse av Sharons hode. Håpet var at man kunne bringe statsministeren ut av koma allerede i dag, men etter undersøkelsen har legeteamet besluttet å vente til mandag.

- CT-skanningen viser en viss forbedring i hevelsen i Sharons hode. Tilstanden er stabil. Legeteamene har avgjort å fortsette hans koma og kan komme til å vekke ham i morgen tidlig. Dette avhenger selvsagt av hvorvidt statsministeren klarer seg til i morgen uten noen store komplikasjoner, opplyste sykehusdirektør Shlomo Mor-Yosef til media søndag klokken 13.

Avgjørelse mandag
Mandag morgen vil legeteamet møtes på nytt for å avgjøre hva som skal gjøres videre. Da vil det også foreligge nevrologiske rapporter på Sharons tilstand.

Håpet var at prøvene ville være gode nok til å kunne bringe Sharon ut av koma allerede søndag ettermiddag. Først da kan legene avgjøre hvor store hjerneskader statsministeren har lidd som følge av det kraftige slaget onsdag.

Pessimistiske israelere
Søndag var stemningen blant israelerne laber. Ifølge TV 2s reporter i Jerusalem forbereder landet seg nå på Sharons død. Les mer her!

Tidligere på dagen sa legene at Sharon aldri vil bli statsminister i Israel igjen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar