RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil vurdere å få ham utlevert

Sist oppdatert:
Etterforskningsleder Jessica Wadsworth sier hun vil vurdere et forsøk på å få Farouk Abdulhak (21) utlevert fra Midtøsten.

Dette opplyste hun under en høring tirsdag, skriver Daily Mail.

Avisen skriver også at Farouk Abdulhak er hovedmistenkt i saken. Men dette blir avvist fra Scotland Yard.

- Nei, det er ikke tilfellet. Han er etterlyst som vitne, sier en talsmann for Scotland Yard til Nettavisen.

- Farouk sitter på svaret
Derimot understreker etterforskningslederen Jessica Wadsworth at saken ikke har kommet noe nærmere en løsning, fordi Farouk Abdulhak er den eneste hun ønsker å snakke med.

- Abdulhak er og forblir den eneste personen som jeg ønsker å snakke med, som jeg tror sitter på beviset til hennes død. Han er den personen som ble sist sett sammen med Martine, sa Wadsworth utenfor rettsbygningen tirsdag.

Wadsworth forteller at hun har snakket med 21-åringens far Shaher Abdulhak, men har så langt ikke hatt kontakt med Farouk Abdulhak.

Talsmann for faren sier at det ennå ikke er noe tegn til at Farouk Abdulhak vil overgi seg til britisk politi.

- Det er ikke noe utvikling i saken i dag. Jeg forstår at høringen har startet, men bortsett fra det, så vet jeg ingenting, sier farens talsmann David Wilson til Nettavisen.

Wilson sier at Farouk oppholder seg hos noen venner i Jemen, og at 21-åringen sist snakket med faren mandag.

- Han (faren red. journ.) har oppfordret sønnen til å snakke med politiet, sier Wilson.

Vurderer et forsøk på utlevering
I tillegg kom det frem under høringen at etterforskningsleder Jessica Wadsworth vil vurdere et forsøk på å få Farouk utlevert fra Midtøsten. Men dette kan vise seg å være vanskelig fordi det ikke finnes noen utleveringsavtale mellom Storbritannia og Jemen.

Wadsworth sier at hun vil ta stilling til dette problemet først når den endelige obduksjonsrapporten foreligger, melder Daily Mail.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Magnussen har blitt påført skader på halsen og nakken, noe som antyder at hun ble kvalt. Men Scotland Yard opplyser til Nettavisen at de avventer flere testresultater før de kan konkludere med noen endelig dødsårsak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere