RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Vilde piger» herjer Danmark

Sist oppdatert:
Til myndighetenes store bekymring blir det stadig flere «vilde piger» i Danmark, skriver Kristeligt Dagblad.

Det danske sosialdepartementet har gjennomført en landsomfattende undersøkelse og konkluderer med at over 2.100 viltre ungjenter beveger seg på kant med loven.

- Det ser ut til at antallet «vilde piger» på landsplan er noe større enn det vi har antatt, sier Esther Malmborg i departementet til Kristeligt Dagblad.

Undersøkelsen hun har ledet viser at de viltre jentene også er å finne på den danske landsbygda, og at det derfor ikke bare dreier seg om et byproblem som tidligere antatt.

Jentene er først og fremst et problem fordi de mobber og truer andre jenter, både på åpen gate, på ungdomsfester, på skolen og i andre sammenhenger.

Jentene er også ofte voldelige, sliter med alkohol- og narkotikaproblemer og har det sosialmyndighetene betegner som ekstrem seksuell atferd.

- De unge jentene er mer overlatt til seg selv enn tidligere. Foreldrene går ikke inn og setter grenser for deres atferd, eller viser dem ekte interesse, sier Flemming Kristiansen ved Politiets Ungdoms Klub på Amager i København.

(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere