RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vill politijakt på hustak

Sist oppdatert:
Fire terrormistenkte og en politimann ble drept under en politijakt i Casablanca tirsdag.

En person ble skutt og drept av politiet, mens de tre andre sprengte seg selv i luften, melder BBC. I tillegg ble en politimann drept i en av eksplosjonene.

De fire mennene var mistenkt for å ha vært involvert i et terrorangrep i forrige måned hvor en terrorist sprengte seg selv i luften på en kafé i Casablanca. I tillegg skal mennene være mistenkt for å ha planlagt flere omfattende terrorangrep rettet mot utenlandske skip og flere turisthoteller i Marrakech og Agadir.

Det marokkanske politiet slo til mot de fire terrormistenkte tirsdag morgen, men de mistenkte klarte å løpe fra politiet.

En av de terrormistenkte sprengte seg selv i luften midt i gaten i Casablanca.
Vill jakt på hustak
Ifølge BBC skal politiet ha tatt opp jakten på de terrormistenkte på hustakene i den fattige bydelen El Fida. Til slutt ble to av mennene presset inn i et hjørne av politiet. Den ene valgte da å detonere bomben han bar rundt livet, mens den andre ble skutt og drept av politiet.

Politimann drept
Senere på dagen ble en tredje mann funnet død. Han hadde sprengt seg selv i luften. Ifølge øyenvitner skal han ha kastet seg ut fra et tak i det han sprengte seg selv i luften. En politimann døde av skadene han fikk i eksplosjonen. I tillegg ble en syv år gammel gutt alvorlig skadet.

Den fjerde mistenkte sprengte seg også selv i luften. Politiet tror at det kan være flere personer i Casablanca som er involvert i et terrornettverk. 18 personer er nå tatt inn til avhør i forbindelse med tirsdagens hendelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere