RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO/ Saeed KHAN

Ville åpne flydøren i luften

Sist oppdatert:
Da nordmannen forsøkte å åpne en nødutgang på et Thai Air-fly i 10.000 meters høyde, måtte fem personer holde ham fast.

Mannen ble bundet fast til setet og kneblet.

En 40 år gammel nordmann skapte store problemer for besetningen og de 216 passasjerene på et Thai Air-fly på vei fra Bangkok til København.

Fikk sprøyte
Allerede en time etter avgang, begynte den fulle nordmannen å lage bråk. Besetningens forsøk på å roe ned mannen, hadde ingen effekt. I 10.000 meters høyde forsøkte han plutselig å åpne den ene nødutgangen, skriver Expressen, ifølge Dagbladet.

Besetningen og flere medpassasjerer måtte holde mannen fast, mens en dansk lege som var om bord, ga 40-åringen en beroligende sprøyte. Dette var imidlertid ikke nok til å roe ned mannen, og besetningen måtte derfor sette håndjern på ham og binde ham fast til en stol.

Husker lite
Han ble deretter kneblet så passasjerene skulle slippe å høre på mannens roping. Han måtte sitte fastspent i ti timer, til flyet landet i København. Der ble nordmannen tatt imot av politiet.

Overfor politiet hevder han at han ikke husker noe fra flyturen, bortsett fra at han ble matet som en baby av en flyvertinne, skriver avisen.

Etter avhør ble mannen sluppet fri og fikk reise hjem til Norge. Saken oversendes nå til norsk politi, og 40-åringen må regne med et kraftig oppgjør med lovens lange arm.

Dansk politi har siktet ham for å ha utsatt medpassasjerene for livsfare, og for å ha slått etter en flyvertinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere