RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville drepe bin Laden

Sist oppdatert:
Pavens attentatmann Mehmet Ali Agca ba om å bli løslatt fra tyrkisk fengsel for å jakte på Osama bin Laden.

Tirsdag skrev tyrkisk media om historien der livstidsfengslede Mehmet Ali Agca skrev brev til etterretningstjenesten i Tyrkia der han tilbød seg å reise til Afghanistan for å infiltrere bin Ladens terrornettverk al-Qaida. Det håndskrevne brevet ble sendt en gang i 2000, skriver Aftonbladet.

Ville bli helt i USA
- Jeg skulle med glede utført dette oppdraget, selv om det skulle koste meg livet. Om jeg blir en helt i USA ville det være bra for det tyrkiske folket, og Tyrkia som land, skrev han i brevet.

Agca uttrykker takknemlighet overfor USA fordi de hjalp til med å fange den kurdiske opprørslederen Abdullah Ocalan.

Etterretningskontakt
- De ga oss Ocalan, og vi kan gi dem bin Laden i gjengjeld, skriver Agca i brevet, som var sendt til lederen for den tyrkiske etterretningen, Senkal Atasagun.

Mehmet Ali Agca ble for kort tid siden sluppet fri fra tyrkisk fengsel etter å ha sonet en livstidsdom for å ha prøvd å drepe pave Johannes Paul II på Petersplassen i 1981. Agca har sonet 24 års fengselstraff. 19 av dem i italiensk fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere