*Nettavisen* Nyheter.

Ville drepe irakiske ministre

En irakisk politimann holder vakt ved det utbrente vraket av bilbomben som drepte fire av livvaktene til landets miljøvernminister. Foto: STEFAN ZAKLIN (EPA)

Fem livvakter er drept i angrep mot Iraks utdanningsminister og miljøvernminister.

24.08.04 10:00

Begge ministrene slapp fra angrepene uten skader.

Slapp unna
Ett angrep var rettet mot miljøvernminister Mishkat Moumin. En bilbombe gikk av i boligområdet Kadisea idet ministeren kjørte forbi i en konvoi, melder Associated Press. Fire av hennes livvakter ble drept, sier hun til nyhetsbyrået Reuters ifølge NTB.

- Jeg har arbeidet med å sende hjelpesendinger til den kamprammede byen Najaf og med å dele ut vann i den fattige Sadr-byen. Å tjene det irakiske folket er ingen forbrytelse som fortjener en slik straff, uttalte hun til Reuters etter angrepet.

Omtrent samtidig rammet en bombe i veikanten en konvoi i Bagdad-distriktet al-Khadra. Bilene var på vei til å hente utdanningsminister Sami Muchafar, sier politiet til AP.

Utdanningsministeren var ikke i konvoien da angrepet skjedde, derfor ble han ikke skadd. Men en av Mudhafars livvakter ble drept og to skadd, opplyser politiet.

Øyenvitne
42 år gamle Raed Jaffar bor i området. Han forteller AP at eksplosjonen skjedde omtrent 100 meter fra hovedinngangen til TV-stasjonen Al-Huriya, som er betalt av USA.

- Vi hørte en kraftig eksplosjon, sier Jaffar.

- Jeg så to skadde mennesker og mange døde i gaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.