*Nettavisen* Nyheter.

Ville gasse New York

Al-Qaida planla et nytt gassangrep med dødelig giftgass på t-banen i New York.

18.06.06 15:10

Angrepet skulle skje bare 45 dager etterangrepet på The Twin-Towers i New York. Det går fram i et utdrag fra en ny bok på The Time magazine nettside, melder CNN.

To tidligere ansatte i det amerikanske byråkratiet, med kunnskaper om terrorplanene, bekreftet overfor CNN lørdag noen av detaljene fra boka « The One Percent Doctrine », skrevet av jorurnalisten Rin Suskind. De avkreftet også noen av opplysingene han kommer med .

Ble avblåst
En av de to bekreftet at Osama bin-Ladens stedfortreder, Ayman al-Zawahiri, avblåste angrepet. Årsaken til dette er ikke kjent.

Begge de to kildene bekrefter at USA var klar over hvordan innretningen med spredningen av gass så ut, og hadde viderebrakt denne informasjonen til regionen og lokale myndigheter.

Kildene bestrider Sunskinds opplysninger om at angrepet skulle skje 45 dager etter terrorangrepet 11. september. De hevder at tidspunktet for gassangrepet ikke var fastsatt.

Var orientert
- Vi var orientert om angrepet og tok nødvendige forholdsregler, sier Paul Browne, nestkommaderende ved politidepartementet i New York.

Talsmann for FBI, Bill Carter, sier at ingen i byrået så langt har lest boken. Derfor kan de ikke kommentere påstandene.

Ifølge Times presentasjon av boken, fikk amerikansk etterretning en rekke opplysninger fra en beslaglagt PC som tilhørte en mann fra Bahraion som ble pågrepet i Saudi-Arabia i 2003.

Giftg gass
Terroristene hadde planlagt å spre hydrogen-cyanid-gass, som er dødelig dersom du puster den inn.

CIA lagde en prototype på den gassprederen som skulle brukes, slik at de var forberedt på hvordan de kunne stanse gassangrepet.

Også president Bush og visepresident Cheney ble forevist våpenet som terroristene angivelig skulle bruke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag