RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Ville ha medalje for Lindh-drapet

Mannen som er siktet for drapet på Anna Lindh, ville ha en «serbisk tapperhetsmedalje» for drapet.

Før ugjerningen skal siktede Mijailo Mijailovic ha fortalt personer i sin omgangskrets at han skulle drepe Anna Lindh hvis sjansen bød seg. Etter at han ble arrestert, har mennesker han har vært i kontakt med, fortalt politiet om det mulige motivet.

Blendet av hat
Ifølge disse personene var Mijailovic blendet av hat mot dem som støttet Natos bombinger av Serbia våren 1999. Hatet rettet han først og fremst mot Anna Lindh, og han ville ha en ”serbisk tapperhetsmedalje” for å drepe henne, skriver Expressen.

Lindh støttet angrepene i egenskap av å være utenriksminister, siden det gjaldt å stanse det pågående folkemordet og å beskytte befolkningen mot serbiske overgrep.

Tidligere har personer rundt 24-åringen fortalt at han hadde skremmende ideer.

- Vi er mange som visste at han snakket om å drepe noen. Han så det som en måte å bli berømt på, har et vitne sagt til Expressen.

Ikke planlagt
Ifølge politiet var drapet på NK ikke planlagt. Politiet tror 24-åringen ved en tilfeldighet så Anna Lindh og der og da bestemte seg for å drepe henne.

Foreldrene til 24-åringen kommer fra Serbia. Han har også under en stor del av oppveksten bodd hos sine besteforeldre i Beograd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere