*Nettavisen* Nyheter.

Ville kopiere massakre

Foto: (Reuters)

Fem amerikanske tenåringsgutter ble torsdag arrestert etter å ha avslørt detaljer om å kopiere Columbine-massakren på deres egen skole.

22.04.06 06:49

Den planlagte massakren skulle feire syvårsjubileet for massakren foretatt på Columbine High School i Colorado, USA. 20. april 1999 gikk to elever herfra amok med skytevåpen og drepte 13 av sine medelever og lærere før de begikk selvmord. Den kjente filmskaperen Michael Moore har også laget en dokumentarfilm om tragedien.

Chattet om planene

Tenåringene, som alle er mellom 16 og 18 år gamle, planla å kle seg i svart tilsvarende det Columbine-morderne gjorde og gå berserk med skytevåpen. En av dem diskuterte planen på en nettet, og dermed kom politi og skole på sporet, skriver CNN.

Det var en bekymret kvinne som meldte saken til myndighetene onsdag kveld, etter at hun hadde vært i kontakt med gutten på nettet. Elevene ved Riverton school i Cherokee var allerede under mistanke siden dagen før, men myndighetene hadde ikke tatt trusselen på alvor.

Fant skytevåpen

Politiet fant både skytevåpen, ammunisjon, kniver og kodete beskjeder ved gjennomsøkning av en av elevenes soverom, og dokumenter om våpen og verdens undergang i oppbevaringsskapene til to av de andre guttene.

Politiet er overbeviste om at massakren ville blitt gjennomført.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.