*Nettavisen* Nyheter.

Ville skyte Blair

Kona synes det var på tide å varsle politiet da ektemannen skrøt av at han ville skyte Tony Blair.

Onsdag fortsetter rettssaken mot britiske Robert Cottage (49) i en domstol i Manchester.

Ifølge kona Kerena (29) har ektemannen forandret seg til det ugjenkjennelige etter at han ble medlem av det britiske nasjonalistpartiet BNP for fire år siden.

Han skal blant annet ha sagt at han ville skyte statsminister Tony Blair. Advoktaten hans, Alistair Webster, sa i retten at Cottage mener den politiske og finansielle tilstanden i Storbritannia vil føre til borgerkrig i løpet av noen få år. Cottage er svært kritisk til britisk innvandringspolitikk og anklager britiske myndigheter for å slippe illegale innvandrere inn i landet.

Da politiet aksjonerte mot hjemmet hans i Colne i Lancashire i fjor høst fant de et stort lager av kjemisk sprengstoff, skriver avisen The Independent.

- Partiet ødela ekteskapet vårt, har Kerena (29) forklart for politiet.

Mannen hadde lagret til sammen 21 forskjellige typer kjemikalier til bruk i fremstillingen av eksplosiver. På datamaskinen sin hadde han også et 300 sider langt dokument med tittelen «Anarkiets kokebok». Dokumentet inneholdt detaljerte oppskrifter på flere typer bomber.

Politiet har også beslaglagt flere luftpistoler og andre typer våpen hjemme hos Cottage.

Cottage sa seg skyldig på tiltalepunktene om oppbevaring av sprengstoff, men nektet for at han hadde tenkt å bruke sprengstoffet.

Han hevder at kjemikaliene skulle brukes til å lære sønnen Alexander kjemi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.