RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville sprenge britisk ferge

Sist oppdatert:
Den baskiske separatistgruppen ETA planla å sprenge ferga mellom Santander og Plymouth.

Ifølge spansk politi var ETA i begynnelsen av denne uken klare til å slå til mot minst én av tre mulige terrormål. Den ene var Pont-Aven-fergen mellom Santander og Plymouth, som har et mannskap på 183 personer og plass til 2.400 passasjerer, skriver spanske El País.

Tirsdag pågrep spansk politi ETA-medlem Aritz Arginzoniz Zubiaurre (22) og hans kjæreste på en busstasjon i Santander. Begge skal være medlemmer av en terrorcelle som i desember 2006 var i besittelse av 230 kilo sprengstoff da politiet slo til.

Hjemme hos mannen fant politiet dokumenter og kart om tre forskjellige mulige terrormål: Pont-Aven-fergen, rettsbygningen i Santander og Porticada-torvet i samme by.

Mannen gjorde ingen motstand da han ble omringet av politimenn på busstasjonen. Ifølge El País bar mannen på en ryggsekk der politiet fant forfalsket ID-kort, en pistol og en utløsemekanisme for bomber.

ETA ble dannet i Baskerland i1968. Gruppen skal ha drept minst 819 personer, de fleste av dem lokale politikere og politimenn.

Ved et bombeattentat mot Barajas-flyplassen i Madrid i desember 2006 brøt ETA våpenhvilen gruppen påla seg selv i mars samme år. Spanske myndigheter har blitt advart om nye alvorlige attentater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere