RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville starte al-Qaida-gruppe i Norge

Sist oppdatert:
Den terrortiltalte Mohammed Afzaal fikk ifølge spansk politi i oppdrag av al-Qaida å starte terrornettverk i Norge eller Danmark.

Nå er Mohammed Afzaal en av 11 mistenkte som om fire måneder stilles for retten i Madrid tiltalt for planlegging av terrorangrep mot mål i Barcelona samt forberedelser til å starte opp nye celler i Norge eller Danmark, skriver VG.

Ifølge avisa har Afzaal vært i Norge minst 10 ganger. Sist det skjedde var kort tid før han ble arrestert av spansk politi 14. september 2004. Afzaal har slekt og venner både i Norge og Danmark.

Mohammed Afzaals bror, Shahzad Ali Gujar, er også blant de som er pågrepet og terrormistenkt, ifølge VG. Han skal ha hatt kontakt med en av de mistenkte for Madrid-bombene kort tid før terroraksjonen.

Mohammed Afzaal mistenkes blant annet for å ha sendt penger til Rabei Ousman Sayed Ahmed, også kjent som Mohammed egypteren, som sitter fengslet mistenkt for å ha deltatt i togbombene som tok 191 menneskeliv i Madrid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere