RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville ta «Elektron» med makt

Sist oppdatert:
Forsvaret sendte spesialstyrker mot den russiske tråleren «Elektron» for å ta kommandoen over skipet med makt.

Operasjonen ble avblåst fordi spesialstyrken, som sannsynligvis var marinejegere med base i Ramsund utenfor Narvik, ikke kunne nå langt nok ut i Barentshavet, skriver VG.

Nådde ikke langt nok ut
Trolig skulle spesialstyrken flys ut i Barentshavet med helikopter, men Norge har svært begrensede muligheter til å frakte mannskaper og utstyr over så store avstander det her var snakk om.

Politimester Truls Fyhn i Troms politidistrikt bekrefter planene om å borde tråleren med makt overfor avisen.

- Jeg er kjent med at marinejegere var på vei, og de måtte snu. Jeg vet ikke hvorfor. Det har vært ulik informasjon om dette. Jeg må bare ta til etterretning at det ikke var mulig å borde under de rådende forhold, sier Fyhn til VG.

Vilje til maktbruk
Regjeringen og Forsvaret har måttet tåle sterk kritikk for at man ikke la nok makt bak ønsket om å oppbringe tråleren «Elektron» da det ble oppdaget brudd på fiskeribestemmelsene i vernesonen rundt Svalbard. Den nye informasjonen tyder på at det ikke var viljen det skortet på.

Marinejegerne var forberedt på å overta kommandoen over tråleren med makt, og frigi de to norske fiskerinspektørene som ble holdt mot sin vilje om bord i båten. Forsvarsdepartementet vil ikke bekrefte planene om å ta tråleren med makt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere