RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)

Villig til å høre tigrenes krav

Regjeringen på Sri Lanka er villig til å høre på kravene fra tamiltigrene i vannkrangelen som har ført til de siste dagers kamper.

De siste dagers voldsomheter på Sri Lanka skyldes at tamiltigrene har stengt vannforsyningen i nordøst på Sri Lanka. Norges spesialrådgiver for Sri Lanka, Jon Bauer-Hanssen, sier onsdag at regjeringen i Colombo er villig til å høre på kravene tamiltigrene stiller for å åpne opp igjen vannforsyningen.

- Det er bevegelse i samtalene. Regjeringen i Colombo er villig til å åpne samtaler. LTTE på sin side har en liste med krav som de vil ha oppfylt for å åpne vannforsyningene igjen, sier Bauer-Hanssen til TV 2 Nettavisen.

Han reiser torsdag til Sri Lanka for å snakke med partene. Øverst på listen over ting som skal diskuteres er fremtiden til SLMM, den nordiske observatørstyrken på Sri Lanka. De siste dagene har det blitt klart at Sverige, Danmark og Finland har trukket seg fra observatørstyrken. Den er dermed betydelig svekket, og består nå av bare 18-21 observatører fra Norge og Island.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere