*Nettavisen* Nyheter.

Vinn eller forsvinn for John Edwards

Foto: (AP Photo/Mary Ann Chastain)

Tirsdag avholder hele syv delstater nominasjonsvalg i USA, og det betyr vinn eller forsvinn for flere av kandidatene, deriblant South Carolina-favoritten John Edvards.

03.02.04 20:28

Edvards representerer North Carolina i Senatet, men han kommer opprinnelig fra delstaten South Carolina. Det er en av til sammen syv delstater som avholder nominasjonsvalg denne tirsdagen, i USA kjent som Super Seven.

Det gjør Edvards til favoritt i South Carolina, og han har allerede gjort det klart at han vil trekke seg om han ikke stikker av med seieren her i kveld.

I de seks andre delstatene, Arizona, Oklahoma, Missouri, North Dakota, Delaware og New Mexico er det John Kerry som leder meningsmålingene.

Kerry leder på Bush
Utfallet i kveld blir avgjørende for flere av kandidatene.

Etter at forhåndsfavoritten Howard Dean gikk på en smell ved det første nominasjonsvalget, har Kerry seilt opp som favoritt til å utfordre sittende president George W. Bush i presidentvalget 2. november.

Og mulighetene der er så langt gode. I en fersk måling gjort for CNN og USA Today opplyser 53 prosent av velgerne at de ville stemt på Kerry dersom det var valg i dag. 46 prosent ville stemt på Bush.

Angriper hverandre
Etter hvert som kampen har tilspisset seg, har kritikken dreid fra Bush til å ramme de ulike kandidatene.

- Hvis vi vil ha ordentlig forandring i Washington, trenger vi noen som ikke har vært der i 15 til 20 år, sier Edvards, med klar adresse til Massachusetts-senatoren Kerry.

Beskjeden tilbake til den ferske Edvards er klar: - Dette er ikke tiden for lære-på-jobben.

Resultatet av Super Seven kan du lese i TV 2 Nettavisen tidlig onsdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag