*Nettavisen* Nyheter.

Vinnerne av tidenes gevinst

Åtte ansatte på en kjøttprosesseringsfabrikk i delstaten Nebraska har vunnet tidenes største lottogevinst.

22.02.06 22:23

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): De åtte har vunnet 365 millioner dollar, eller rundt 2,5 milliarder kroner, og onsdag stod de frem på en pressekonferanse i delstaten Nebraskas hovedstad Lincoln. Se web-tv her.

I flere dager har det vært spekulert om hvem vinneren eller vinneren av det såkalte Powerball-lotteriet var. Premien er den største i USAs historie.

Det var syv menn og en kvinne som vant. Tre av vinnerne var innvandrere, to av dem fra Vietnam.

Går ikke på jobb
Mange av vinnerne har allerede sagt opp eller planlegger å si opp jobben på fabrikken, som er eid av næringsmiddelkonsernet ConAgra. Tre av dem jobbet imidlertid skift natt til onsdag, før de møtte et stort pressekorps da premien ble presentert. Noen av dem sa de hadde sovet lite siden de fikk vite om premien, en hadde ikke greid å spise.

De fleste av vinnerne er gift og har barn, men den eneste kvinnen, Chasity Rutjens (29) er ugift, og gjorde det klart på pressekonferansen: - Jeg trenger ikke dele dette med noen!

Hun sa at hun vil sikre seg at pengene varer livet ut, og planlegger å reise litt før hun bestemmer seg for hva hun skal gjøre videre.

Alain Maboussou (26) sa han slutter på fabrikken for å fullføre businessutdannelse og starte egen bedrift.

Kontaktet advokat
De åtte tok kontakt med en advokat etter gevinsten og fikk satt opp en formell avtale om det de var blitt enige om på forhånd, nemlig å dele gevinsten likt.

Selv om potten oppgis til 365 millioner dollar, er det en sannhet med modifikasjoner. For det første er det basert på at man får beløpet utbetalt i årlige summer over 30 år. Velger man å ta ut alt nå, blir summen 177 millioner dollar. I tillegg beskattes gevinsten.

Etter at futen tar sitt og premien deles, blir det drøyt 15 millioner dollar, eller rundt 100 millioner kroner, på hver av de åtte vinnerne, som valgte å få gevinsten utbetalt kontant.

Den tidligere rekordpotten i USA var 363 millioner dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag