Virgin-sjefen skylder på sporene

Foto: Scanpix

En person døde da det private selskapet Virgins tog sporet av.

Det topp moderne høyhastighetstoget som sporet av på vei fra London til Glasgow i går, var eid av Virgin-gruppens undergruppe Virgin Trains. Virgin-sjef Richard Branson, som var på ferie i utlandet, dro tilbake til England for å uttale seg til pressen ved avsporingsstedet i dag.

- Sporene defekte
Richard Branson hevder at toget var i perfekt stand, og at det var togsporene som sviktet.

- Jeg har blitt fortalt at sporene var defekte, sa Branson ifølge Reuters.

En 80 år gammel kvinne omkom og 22 passasjerer kom til skade i avsporingen, som skjedde fredag kveld i et avsidesliggende område av Cumbria. Togets vogner ble slengt nedover en bratt skråning, og flere av passasjerene ble sittende fast til hjelpearbeiderne fikk hjulpet dem ut.

- Bygd som en tanks
Ifølge Richard Branson var toget ”bygd som en tanks”, og svært robust. Modellen ble introdusert i 2003 og var et eksempel på det siste innen høyhastighetstog.

- Hadde det vært et av de gamle togene, hadde skadene og antallet omkomne vært helt forferdelig, sa Virgin-sjef Branson til nyhetsbyrået AP.

Heltemodig fører
Richard Branson valgte å framheve togfører Ian Blacks heltemodige oppførsel da han møtte pressen. Den tidligere politimannen Black nektet å forlate førersetet og søke tilflukt blant passasjerene. I stedet forsøkte han å holde toget på sporet så lenge det gikk. Han fikk alvorlige nakkeskader i avsporingen, skriver AP.

- Black fortjener all skryt for sin oppførsel. Han er definitivt en helt, sa Virgin-sjef Branson til de frammøtte journalistene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag