*Nettavisen* Nyheter.

Virtuelle djevler forbanner internettkirke

Verdens første kirke på internett plages av virtuelle djevler som kaster bannord inn i seremoniene.

20.05.04 22:22

- Det er ikke hver dag du tar imot Satan ved prekestolen, sier Simon Jenkins.

Men dette var ikke en hvilken som helst gammel kirke.

- Min ansikt-til-ansikt-opplevelse med Mørkets fyrste skjedde i verdens første web-baserte 3D-kirke, forteller Jenkins som er redaktør for nettstedet Ships of Fools som i forrige uke åpent internettkirken «Church of Fools».

Nettkirken ble sist uke lansert som en unik sjanse for kristne til å tilbe sin gud uten å delta i tradisjonelle samlinger.

Ved å logge seg på, velge seg en tredimensjonal figur og ta plass på virtuelle kirkebenker, kunne de være med på gudstjenester fra sin hjemme-pc.

Dermed kunne de både knele og be, synge salmer, høre preken og rope ut sitt «Halleluja». I tillegg fikk de tilgang til snakkerom der de kunne diskutere sin tro med andre påloggede «sognebarn». Kirken åpnet også for å gi kollekt via mobiltelefon.

Internettkirken fikk raskt en hærskare av disipler, mellom 5000 og 10.000 kirkegjengere var daglig innom.

Men hvor lenge var Adam i Paradis?

For nå viser det seg at «Church of Fools» har falt enkelte tungt for brystet.

- Vi har problemer med et lite antall kirkegjengere, noe som skjer i alle typer chat-rooms (snakkerom), forteller sidens redaktør Stephen Goddard til Reuters.

- Vi plages av plageånder som forstyrrer, noe vi tar alvorlig, understreker Goddard.

Ship of Fools kaller seg et online-magasin og et fellesskap som spesialiserer seg på debatt, kritikk, satire og humor omkring den kristne tro. «Det er en metode i vår tåpelighet: Vi ønsker å tilby alle mennesker som er frustrert over alle feil den tradisjonelle kristendommen har begått, gi dem en luftekanal for å diskutere ulike temaer og oppdage et fellesskap av skeptiske helgener samtidig».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag