Viser beina for Bush

Danserne fra gruppen «Rockettes» er en av grunnene til at pengene får bein å gå på under historiens dyreste presidentinnsettelse i Washington torsdag.

20.01.05 11:10

Seremonien torsdag er beregnet å koste rundt 40 millioner dollar (250 millioner kroner). I tillegg kommer sikkerhetstiltakene, som trolig koster rundt 100 millioner kroner. Mens danserne fra «Rockettes» øvde seg i snøværet onsdag, avla 3000 tilreisende politimenn ed som forsterkninger til Washington-politiet.

Se web-TV her (abonnement)

Trolig vil rundt 100.000 tilskuere stå langs ruta for å få et glimt av presidenten. Sikkerhetstiltakene rundt innsettelsen er massive. Bare et fåtall vil komme nær nok til å se Bush, skriver Washington Post.

Torsdag lekket biter av presidentens innsettelsestale ut. Her lover Bush å fortsette kampen for frihet og demokrati i verden.

- Begivenheter og fornuften leder oss til en konklusjon: Om friheten skal overleve i vårt eget land, avhenger stadig mer av at friheten seierer i andre land. Det beste håpet for fred i vår verden er at friheten brer seg i hele verden, heter det i talen ifølge nettstedet Drudge Report.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.