RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viser lemlestede amerikanere

Sist oppdatert:
En irakisk opprørsgruppe har lagt ut en video som viser de lemlestede kroppene til to amerikanske soldater.

Videoen ble offentliggjort natt til tirsdag av en irakisk opprørsgruppe med tilknytning til al-Qaida. De to soldatene ble bortført i juni, melder BBC.

Barbari
Det amerikanske forsvaret fordømmer videoen.

- Dette demonstrerer den barbariske og brutale karakteren til terroristene og deres totale mangel på respekt for menneskeliv, heter det i en pressemelding.

Opprørsgruppen «Mujahideen Shura Council» sier at de fanget og drepte de amerikanske soldatene som hevn for voldtekten av en irakisk kvinne og drapet på hennes familie tidligere i år.

Hevnet søsteren
- Dette er hevn for vår søster som ble vanæret av en soldat fra den samme brigaden, skriver opprørerne i pressemeldingen.

Ifølge amerikanske myndigheter inneholder videoen svært sterke bilder av de lemlestede kroppene.
De to soldatene Kristian Menchaca og Thomas Tucker fanget 16. juni ved en kontrollpost sør for Bagdad. Opprørsgruppen uttalte i en pressemelding at de hadde bortført de to soldatene og kuttet over strupen deres.

Benektet sammenheng
Amerikanske myndigheter har tidligere sagt at det ikke er noe sammenheng mellom kidnappingen av soldatene og drapene og voldtekten som fant sted i byen Mahmoudiya sør for Bagdad i mars.

Kroppene til Kristian Menchaca og Thomas Tucker ble funnet kort tid etter bortføringen.

Eks-soldaten Streven D. Green (21), tidligere medlem av 101st Airborne Division, er tiltalt for å ha stått bak voldtekten og drapet på en hel familie i byen Mahmoudiya sør for Bagdad i mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere